Pečená kachní prsíčka s višňovou omáčkou |
Pečená kachní prsíčka s višňovou omáčkou
Suroviny na přípravu pro 4 osoby
- 4 porce kachních prsíček
- 2 lžičky oleje
- 1 lžičku cukru
- 1 lžička mletého pepře a sůl
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- špetka mleté skořice
- Višňová omáčka
- 500 g vypeckovaných višní
- 150 g plátků anglické slaniny
- 1 cibule šalotka
- 200 ml červeného vína
- 1 lžíce škrobové moučky
- šťáva z jednoho citrónu
Dobré rady:
Z důvodu lepšího opékání doporučujeme naříznout kůži do mřížky, téměř až na maso. Aby maso zůstalo křehké a šťavnaté, musí zůstat na řezu mírně růžové.
Jemné maso kachních prsou v kombinaci s ovocem vytváří originální a nezaměnitelnou chuťovou kombinaci, která spočívá ve zjemnění intenzivní chutě kachního masa vhodnou ovocnou složkou. Mimo višní jsou často pro omáčky ke kachním prsům používány švestky, ostružiny, brusinky, rybíz nebo lesní ovoce. Tímto výjimečným pokrmem doporučujeme dokreslit vaše výjimečné okamžiky.
Postup přípravy:
V misce smícháme olej se skořicí, novým kořením, pepřem a cukrem. Do této směsi naložíme kachní prsa na 3-6 hodin a necháme v chladu. Pak prsíčka osolíme, vložíme do pánve kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme. V jiné pánvi opečeme dozlatova drobně nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme višně, červené víno a vše promícháme. Do pánve vložíme již opečená kachní prsíčka, vše dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme asi 10 minut, až maso získá hezkou barvu a je měkké. Hotová kachní prsa vyjmeme, do omáčky přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění a krátce povaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s bílým pečivem nebo opečenými bramborami.