Pad Thai Kai |
Pad Thai Kai
Suroviny na přípravu:
- 400 g kuřecí prsa
- 120 g sýr Tofu
- 400 g rýžové nudle
- 200 g fazolové lusky
- 50 g sójové klíčky
- 40 g jarní cibulka
- 5 g česnek čerstvý
- 5 g zázvor čerstvý
- 3 g chilli papričky
- 20 g Kešu ořechy
- 5 g čersvtvý koriandr
- 2 ks vejce
- 100 g tamarindová omáčka
- 40 g olej sójový
- 5 g sůl
- 2 g pepř černý drcený
- 400 ml kuřecí vývar
Na středně rozpáleném oleji krátce orestujeme najemno nasekaný česnek a zázvor, přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání vejce necháme srazit do lehce tekuté konzistence. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a lehce restujeme, dokud se maso nezatáhne. Přidáme tamarindovou omáčku, zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Poté přidáme předem namočené rýžové nudle a společně necháme 7- 8 minut vařit. Zhruba dvě minuty před ukončením varu přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku a očištěné zelené fazolky, necháme společně povařit. Poté přidáme čerstvě mletý černý pepř a nasekanou chilli papričku. Na závěr přidáme tofu nakrájené na drobné kostičky, čerstvé sójové klíčky a nasekané opražené kešu ořechy. Při podávání posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.