S Amixem v kuchyni - Proteinové muffiny |
S Amixem v kuchyni - Proteinové muffiny
Omamně vonící a v ústech se rozplývající vláčné muffiny. Mmmm.. další věc, které se musíme v dietě vzdát? Ale kdepak! Stačí jen řádně popřemýšlet nad ingrediencemi a můžete si bez výčitek pochutnat na této dobrotě k snídani či svačině. A to bychom nebyli my, abychom Vám v tomto trochu nepomohli. Recept na báječné proteinové muffiny zde:
Na 12 muffinů budeme potřebovat:
Produkt Iso Prime CFM protein vanilla cream70 g/ 2 odměrky
Ovesné vločky150 g = 1 + 1/3 hrnku
Vejce1 kus + 1 bílek
Prášek do pečiva2 čajové lžičky
Skořice1 lžička
Banán (co nejzralejší)1 kus
Jablko1 kus
Řecký jogurt1 vanička = 150 g
Vanilkový extrakt1 lžička
Postup:
Připravíme si formičky na muffiny a troubu dáme předehřát na 200 stupňů. Začneme se suchými ingrediencemi. Ve větší misce smícháme proteinový prášek, ovesné vločky, prášek do pečiva a skořici. Dáme stranou. Ve druhé misce smícháme vidličkou rozmačkaný banán, jablko bez slupky nastrouhané na jemno, řecký jogurt, vejce s bílkem a vanilkový extrakt. Nakonec suché a mokré ingredience smícháme dohromady do hutnějšího základního těsta. To necháme zhruba 3 minuty odstát, aby trochu nabylo.
Pokud si přejeme zachovat výborné výživové vlastnosti, můžeme z těsta rovnou připravovat muffiny. Jsou výborné už jen tak. Pokud si chceme ale zamlsat ještě o něco víc, můžeme do těsta přidat některou ze svých oblíbených ingrediencí. V mém případě jsem těsto rozdělila na třetiny – jednu nechala v základní verzi, do druhé přidala mražené borůvky a do třetí na kousky nasekanou kvalitní hořkou čokoládu.
Pak už stačí formičky vystříkat trochou olivového oleje, či vymazat kokosovým olejem (jako v mém případě), naplnit těstem zhruba do 2/3 a dát péct do předehřáté trouby zhruba na 15 – 20 minut. Že jsou muffiny hotové poznáte pomocí špejle, která by po zapíchnutí měla z muffinu vyjít zcela čistá.
Když jsou hotové, vyndáme muffiny nejprve ve formičkách ven a po cca 10 minutách chladnutí můžeme vyndat úplně a nechat dochladnout už v ozdobných košíčcích, nebo jen tak. Teplé přímo po dopečení jsou výborné, stejně tak ale i na druhý den k snídani. Přejeme dobrou chuť!
Amix News