Salát se sušenými rajčaty avokádem a mozzarelou |
Salát se sušenými rajčaty avokádem a mozzarelou
Suroviny na přípravu 4 porcí |
200 g cherry rajčátek |
2 balení mini mozzarely |
50 g sušených rajčat |
1 ks avokáda |
10 g piniových oříšků |
1 balení rukoly |
Balsamikový ocet |
Olivový olej |
1 lžíce Dijónské hořčice |
Tvrdý tvaroh na posypání |
Moučkový cukr |
Dobré rady:
Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5( kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou, což jsou kvalitní tuky.
Postup přípravy:
Nakrájejte rajčata a sýr mozzarela na poloviny. Avokádo oloupejte ze slupky a nakrájejte na velké kostky, sušená rajčata a bazalku na proužky. Orestujte piniové oříšky na suché pánvi do zlatavé barvy. Umyjte salát rukola a odřízněte konce. Všechny dosud připravené přísady dejte do velké mísy. Smíchejte důkladně balsamikový ocet, hořčici, a pomalu přidávejte olivový olej – do okamžiku, než vznikne hustá emulze. Salát přelijte takto připraveným dresinkem bezprostředně před servírováním